Login
Register
Начало

Погледни

блогът погледни

Дамски Жилетки

Как да имате онлайн магазин и добро SEO

От създаването, до разработването на онлайн магазин и въвеждане на всички препоръки за популяризиране на търсенето в повечето случаи, се изискват минимум 8-9 месеца. Чак тогава може да говорите за стабилния ръст на финансовите показатели. Някои проекти умират веднага, щом създателите и вдъхновителите им знаят за това.

Колко време отнема създаването и популяризирането на онлайн магазин?

Това включва образно казано 11 етапа на сайта за популяризиране на SEO, които са:

Фаза на планиране - от 1 месец.

Дизайн - от 1 месец.

Въвеждането на дизайна - от 1 месец.

Разработване на липсваща функционалност - от 1 до 3 месеца.

Интеграция - от 2 седмици.

SEO планиране - 1 месец.

Изпълнение на SEO препоръки - от 1 месец.

Понякога нещата могат да се сведат в рамките на до 6 месеца. Това зависи от първоначалната готовност на CMS, наличието на готови решения и компетентността на разработчиците.

Защо е важно СЕО оптимизацията на вашия магазин:

  • Вътрешна оптимизация

Оптимизирането на началната страница с маркера за заглавие включва:

Наименование на вида стоки, например "лаптоп", "слушалки".

Номер на артикула, например "HP OMEN 15-5000"

Ключовите думи, на които се популяризира тази или онази страница - "цена", "модел", "характеристики".

В тага за основната страница трябва да е посочена информацията за магазина. Информацията може да бъде от този вид: "Онлайн магазин за цифрови технологии: голям избор от лаптопи, смартфони, таблети и персонални компютри". Трябва да изброите основните продукти, които продавате.

След това трябва да форматирате правилно маркера H1, в който искате да напишете само модел или марка стоки. Ключовите думи "характеристики" или "цена" са най-добре обозначени в таговете H2-H5.

Също така трябва да запомните, че висококачественото и уникално съдържание е важна част за популяризирането на вашия онлайн магазин. Текстовете, които са на страниците на сайта, трябва да бъдат написани не само за търсачките, но и за потребителите. В допълнение, всеки член трябва да носи пълна отговорност за ключови думи и да я насърчава, в противен случай може да има отрицателно въздействие върху поведенческите фактори. Следователно, ако популяризирате страницата за заявката "цена на лаптопа HP OMEN 15-5000", потребителят ще трябва да намери отговора на страницата на сайта.

  • Външна SEO оптимизация

Външната SEO оптимизация на онлайн магазина включва поставяне на връзки, както на техните ресурси, така и на други. При класирането на търсачките се вземат предвид не само качеството на самия сайт и поведенческите фактори, но и броят ресурси, които се отнасят до него. Google и Yandex, например, приветства връзки към онлайн магазини, които са проектирани като реклама, която наподобява контекстно рекламиране. Връзките могат да бъдат получени по няколко начина: чрез закупуване на специални размени или чрез поставянето им в социални мрежи и тематични ресурси.

данни

За да популяризирате онлайн магазин в Top Yandex или Google, се изисква:

Компетентна стратегия.

Добър сайт с привлекателен дизайн и удобен за потребителя интерфейс.

Оптимизация с всички изисквания на търсачките.

Покупка или ръчно поставяне на външни връзки.

Всичко това е работа на професионална фирмаeXtremeSEO.