Login
Register
Начало

Погледни

блогът погледни

Дамски Жилетки

Каква вреда причиняват хлебарки

Хлебарите не само са ужасно отвратителни на външен вид, но и представляват реална заплаха за вас и вашето семейство. Помислете за основните проблеми, които наличието на тези вредители ще доведе във вашия апартамент или къща.

Първо, това са алергии и заболявания на дихателната система . Често страдащите от алергии не знаят, на какво точно реагира тялото им, но факта си остава факт: хлебарките провокират атаки! По-точно не самите те, а техните изпражнения и изхвърлени хитинови кожи. Те се утаяват върху кухненските повърхности, разделят се на малки частици и могат да се вдишат с въздуха. Всичко това може да провокира алергия или астматичен пристъп.

Тези насекоми също замърсяват храната . Тези „туристи“ могат да оставят мръсните си отпечатъци и изпражнения точно върху храната. Ако си представите, че можете неволно да изядете по-късно, става не особено приятно?

Те развалят домакински уреди. Когато големите кухненски уреди се развалят в къщата, едва ли някой ще се сети за вината на хлебарките. Истината, обаче е, че много пъти точно, те са способни на това. Най-идеалното място за тях е в кухнята и по-конкретно в съдомиялната машина. Там е влажно, топло и винаги има храна. Те могат да живеят точно в машината и така да повредят електронният й модул. Възможно е след повреда и отваряне на устройството да се наложи направо да го изхвърлите.

Те развалят платове и документи. Ако знаете, че в къщата имате хлебарки, не оставяйте важните неща и документи в кухнята. Хлебарката може да остави мръсни петна, които не могат да бъдат премахнати или почистени.

Те разпространяват бактерии и вируси. Учените са доказали, че различните видове хлебарки могат да доведат до инфекция със салмонелоза, хепатит и дори коремен тиф! Известни са случаите на човешка дизентерия, след контакт с тези вредители.

Хлебарките могат да хапят. Въпреки че това е рядко, хлебарки могат да хапят ушните миди на човек по време на съня му. Така, ако той е неподвижен за дълго време, те могат да се вмъкнат дори в ухото, примамени от ушната кал. В целия свят има само няколко такива случая и това се случва главно при бебета, които имат тънка и чувствителна кожа на ушите.

Източник: Екипи за борба и пръскания на хлебарки.