Login
Register
Начало

Погледни

блогът погледни

Дамски Жилетки

Изненадващи начини вашия матрак да се отразява отлично на съня и здравето

Може да не се налага да се кандидатирате за маратон или поход в планината, но все пак, прекарването на една трета от живота ни в сън е достатъчно, за да подготвим спалнята - когато става въпрос за нови матраци.

Не, че ние не признаваме важността на удобния матрак, но според направена анкета през 2011 г., Националната фондация Sleep установила, че 92% от хората потвърждават, че комфортния матрак е важен, за да спят добре през нощта.

С какво във вашата представа се свързва матрака - идеалният матрак, може да ви помогне да отслабнете, да подобрите паметта си и да живеете по-дълго. Колкото и да не ви се вярва.

Съществуват няколко начини вашия матрак тед да се отразява на съня и вашето здраве. Ето, защо е важно да се обръща внимание на:

Покупка на нов матрак срещу стреса – от проведено проучване, става ясно, че 59 здрави мъже и жени спят в продължение на 28 последователни нощувки на редовните си матраци и 28 нощувки на нови, средно-твърди еднолицеви матраци. Участниците били помолени да оценят техните нива на стрес на базата на фактори като тревожност, мисли, нервност, раздразнителност, главоболие, треперене и др. Оказало се, че спящите на нови легла значително намалили нивата на стреса. Според изследването, вероятно поради свързаното увеличение в качеството на съня и намаляване на болка, свързана с твърдата настройка качеството на матрака има водеща роля над качеството и пълноценния сън.

Здравословната позиция на матрак магнифлекс - може да сте алергични към вашия матрак. Всеки матрак поема множество акари прах. Микроскопичните същества се хранят с мъртвите кожни клетки. Около 20 милиона американци са алергични към бъгерите, а те са особено проблематични за хора с астма. Прането на чаршафи и калъфки за възглавници, често в топла вода може да помогне да се отървем от всичкия прах, акари. Самият матрака лесно се хигиенизира с редовно почистване с прахосмукачка.

Размерите на матрака – това е не по-малко важна алтернатива, над която следва да се помисли с внимание. Дали избирате матрак за детско креватче, матраци за спалня или матрак за единично легло, важно е да имате точните размери за вашето спално пространство. Не точно прилягащия матрак може бързо да доведе до странични ефекти. Разберете за възможностите на двулицеви матраци.