Login
Register
Начало

Погледни

блогът погледни

Дамски Жилетки

5 начина за поддръжка на най-използвани гаражни врати

Типичната гаражна врата има няколко броя панели, закачва се с панти, които се при плъзват по система от релси и вал. Масивността и килограмите на гаражната врата са балансирани от въртяща пружина, двойка опънати пружини или цялостна система.

Вратите с един панел сформират монолитна конструкция. В отворено положение един панел се плъзва по релси докато стигне пълната фаза на отворено положение. Недостатък в този модел гаражни врати е, че плъзгащата част на вратата се появява извън гаража. Това ще налага автомобила да спира доста по-далеч от гаража, за да не стане инцидент при отварянето.

Друг модел гаражни врати са секционните противопожарни такива. Те се състоят от 6 до 8 панела и се движат по плъзгач, който е разположен на тавана върху самия гараж. Тези секционни врати заемат пространство също като монолитните врати, но имат в повече от тях две предимства – те не изискват извънредно място и при тях всеки панел има достъп до релсата. Това способства за увеличаване стабилността и надеждността в сравнение с даденостите на монолитната врата, която разполага само с две връзки на релсата.

Ролетните врати се изработват от гофрирана стомана. Класическият тип единична ролетна гаражна врата има пружина, навита в ролетния механизъм. По-големия вариант на ролетни врати не са с пружини, а използват ръчни макари или верижни системи, им и модели с мотор на скорости за движение на вратата.

Най-известен и употребяван материал за нов модел врата за гаража е стоманеното платно. Идеята и визията за многоцелеви са направени така, че да създава усещане за дървена врата. Стоманените модели врати биват изолирани, неизолирани или със стоманена двойна обшивка. Балансът на вратата е редно да се проверява и коригира профилактично веднъж месечно. Вратата се движи без усилие, плавно по релсите, както и да остава неподвижно в различните траектории от нейното движение. Релсите на моделите желязни не изискват смазване. Подобно действие може да причини обратен ефект и излишно замърсяване с прах и пепел. Такова допълнително ще забавя и затруднява вдиганията и свалянията й. За разлика от това пантите, ролките и лагерите трябва да се смазват. Така се гарантира надеждност и дълготрайност в експлоатацията на вратата за години наред. Научете повече и за видовете интериорни врати.