Login
Register
Начало

Погледни

блогът погледни

Дамски Жилетки

2 правила за композиция на детайлите в дома

В буквален превод латинската дума composition означава връзка, съставяне, съединение. Всички сме на  ясно, че в интериора това съчетаване е микс от детайли – мебели, вещи, обзавеждане, стени, таван, подово покритие, прозорци, врати. За да се създаде естетическо цяло и да има интериора художествена завършеност тази композиция трябва да се прелива не добре, а брилянтно добре.

Да вземем няколко примера за това:

Масата за хранене – най-често тя е центъра на стаята, която я съдържа (всекидневна, хол кухня). Идеята на масата е върху нея да се поставят храни, напитки и прибори. Ако, обаче върху масата поставим предмети, чиято роля не е свързана с хранене, то привлекателността й ще бъде нарушена. Основно правило за нейното нарушаване е неправилното Ком позициониране и загуба на функционалност от предметите.

Топлоизолация на къщи – привлекателността на къщата не е само в хубавата организация отвътре. Такава е микс от неща и всичко започва от входа. Когато къщата има добра топлоизолация, то комфорта, гостоприемството и топлината на дома ще са факт. Това прави цялото композиране на вътрешността предразполагащо и хармонично. Друг е въпросът, ако видът на къщата от вън е примамлив, а вътре цари пълен хаос, безпорядък и стари и мръсни вещи  предмети. Ето, защо отново на лице са двата фактора за Ком позициониране, както от вън, така и от вътре.

Привлекателността на тавани – някои са на мнение, че елементите могат да се съчетаят само ако са на лице ясно изразени условия за композиционен център. Поставете за такъв, тогава таванът. С добре направената визия на тавана, ще имате не само комфорт  и уют в помещението, но и стил, започващ от най-високата точка.

Логическата обвързаност налага в интериора да се съчетават само вещи, предмети и строителни ремонти, свързани с някаква обща потребност или предразполагащи към удобство. Ето, защо е важно да се Ком позиционира всеки детайл, независимо за коя част от дома се отнася.